Російських депутатів обурили слова Реджепа Ердоґана щодо Криму.

Мова йде про те, що турецький президент запевнив українського колегу Петра Порошенка, що не має наміру визнавати півострів російським, а також пообіцяв допомогти повернути Крим Україна

 

                                  Франц Клінцевич

 

Перший заступник голови комітету Ради федерації Росії з оборони та безпеки Франц Клінцевич коментуючи ці слова, зазначив: «Заява президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердоґана про підтримку України в питанні приналежності Криму носить протокольний характер, але може ускладнити відносини з Росією».

 

За словами російського сенатора Росія отримала ще одне підтвердження того, що «дружба з Туреччиною має певні межі і є досить умовною». На його думку, Ердоґан чудово розуміє, чим в такому випадку ризикує – російсько-турецькі відносини тільки-но почали налагоджуватися. «Але слова – це далеко не завжди порожній звук. Таке враження, що турецький президент намагається виконати на одному роялі відразу кілька партій», – підкреслив російський політик.

 

Він висловив надію, що на ці слова турецького президента вже «звернули увагу в російському зовнішньополітичному відомстві, зробивши відповідні висновки» - повідомило видання «РИА Новости».

22.09.2016