Уряд підтримав меморандум із ООН та МБРР про відбудову Донбасу.

 

Кабінет міністрів України схвалив підписання меморандуму про взаєморозуміння з ООН і Міжнародним банком реконструкції і розвитку про створення фондів для відновлення Донбасу.

 

Про це повідомляє "РБК-Україна".

 

Проект був підтриманий на засіданні урядом без зауважень.

 

На початку засідання прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд планує розблоковувати фінансування відновлення Донбасу. "Ми приймемо рішення і розблокуємо можливості фінансування відновлення територій на Донбасі, які ми сьогодні контролюємо і на яких є необхідність відновлювати соціальну сферу", – зазначив Гройсман.

 

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що уряд відкрив шлях для старту спільного з Європейським інвестиційним банком проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України", спрямованого на подолання наслідків конфлікту в Східній Україні. Заплановано до реалізації 69 проектів, які будуть забезпечені державою. Держава бере зобов’язання по поверненню позики, інформує "Урядовий портал". Загальна вартість – 200 млн. євро.

 

"Проект охопить підконтрольні Україні райони Донбасу, а також Харківську, Дніпропетровську і Запорізьку області, які зазнають найбільшого тиску на інфраструктуру через приплив внутрішньо переміщених осіб. Проектні кошти будуть використані на ремонт і підвищення енергоефективності інфраструктури, задіяної для розселення внутрішньо переміщених осіб, відновлення систем електро-, тепло- і водопостачання, відбудову шляхів і залізниць, зокрема мостів", – зазначив Геннадій Зубко.

 

22.09.2016