Віце-канцлер Німеччини виступив за поступове зняття санкцій з Росії.

Зіґмар Ґабріель, котрий одночасно є й міністром економіки та енергетики, зараз перебуває з офіційним дводенним візитом у Москві, в ході якого він зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним, а також з представниками німецького бізнесу в РФ.

 

 

 Ще на початку свого візиту Ґабріель, котрий має намір на виборах до Бундестагу наступного року, конкурувати з Анґелою Меркель за посаду бундесканцлера, заявив, що виступає за поступове зняття з Росії міжнародних економічних санкцій.

 

«Разом з міністром закордонних справ Німеччини я виступаю за те, щоб санкції, запроваджені після анексії Криму, можна було поступово знімати в міру поступу у виконанні Мінських угод», - сказав Габріель журналістам перед вильотом до Москви.

 

Далі віце-канцлер додав: «Моя поїздка до Росії припадає на той момент, коли у нас дуже напружена ситуація, і ми не чекаємо швидких або легких результатів. Але саме з цієї причини, ізоляція і конфронтація не обіцяють жодних перспектив і не є розумною політикою». Ґабріель зазначив, що бачить великий потенціал у економічних зв'язках Німеччини з Росією – повідомило видання WirtschaftsWoche.

 

Зіґмар Ґабріель очолює Соціал демократичну партію Німеччини. Вона входить до правлячої коаліції з блоком ХДС/ХСС бундесканцлерки Анґели Меркель.

 

Нагадаємо, що візит Зіґмара Ґабріеля до Росії планувався ще на 27 липня, але був скасований через підсумки проведеного у Великій Британії референдуму, на якому британці проголосували за вихід з Євроунії. Це своєю чергою спровокувало бурхливі дискусії в європейських столицях

21.09.2016