Барак Обама розкритикував Росію за імперські замашки.

Ці слова пролунали в останньому зверненні президент США до Генеральної асамблеї ООН.

 

 

Більша частина промови Барака Обами була присвячена проблемам людства, тому, як ці проблеми потрібно вирішувати, і ролі Сполучених Штатів у цьому вирішенні – повідомив телеканал CNN. Серед проблем він назвав і актуальні дії російського керівництва.

 

«У світі, який вже вийшов з епохи імперій, ми бачимо, як Росія намагається повернути колишню славу силою. Якщо Росія продовжить втручатися в справи своїх сусідів, її власні кордони стануть тільки ще більш уразливими. Дехто вважає, що майбутнє за сильними особистостями, а не за сильними демократичними органами управління. Але я вважаю, що дорога справжньої демократії – це найкращий шлях», – застеріг шеф Білого дому.

 

За його словами, США на прикладі всієї своєї історії показують звичайним людям в різних країнах світу, чого можна домогтися, побудувавши функціональні демократичні інститути.

 

«Я знаю, що в деяких країнах люди думають, що всі проблеми від Вашингтона або, навпаки, можуть бути вирішені Вашингтоном. Можливо, занадто багато і в Росії в це теж вірять», – зазначив Барак Обама.

 

Також президент США висловив упевненість в тому, що майбутнє – за новим поколінням, яке вже зараз більш освічене, толерантне і готове до змін, ніж його власне. «А тому можна сподіватися, що за допомогою цього покоління людству вдасться не повторювати історичних помилок, не рухатися по спіралі, а рухатися вперед», – висловив сподівання Обама.

21.09.2016