Порошенко в ООН: Аґресія РФ змусила покинути дім 1,8 млн. українців.

 

Президент України Петро Порошенко заявив на саміті з питань біженців і міґрантів у рамках 71-ї сесії Генасамблеї ООН, що російська аґресія примусила 1,8 млн. українців змінити домівки і перетворила Україну на державу, яка належить до лідерів за показниками вимушеної міґрації.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Іноземна аґресія й тероризм, підтримувані на державному рівні, – це вороги людства в багатьох частинах світу. Але, на жаль, моя країна також постраждала від цієї проблеми. Російська збройна аґресія примусила 1,8 млн. українців шукати новий прихисток всередині країни. Відтак Україна входить до першої десятки країн за показниками переміщених осіб", – заявив Порошенко.

 

Президент нагадав про притік біженців у Європу, підкресливши, що "сьогодні людство проходить перевірку безпрецедентною кризою міґрантів та біженців". Порошенко подякував міжнародним гуманітарним партнерам за підтримку України в цей нелегкий час. "Однак ми не можемо продовжувати просто реагувати на ці явища – нам треба досягти довгострокового рішення, щоб покласти край російській аґресії проти України", – зазначив голова держави.

 

19.09.2016