Тарас Возняк офіційно розпочав реструктуризацію Ґалереї мистецтв.

 

15 вересня очільником Львівської національної ґалереї мистецтв імені Б.Г. Возницького офіційно призначений Тарас Возняк. Міністерство культури України уклало з ним контракт терміном на 5 років,  до 15 вересня 2021 року, інформує "Музейний простір".

 

Після завершення першого року роботи, а також щорічно, починаючи з другого року,Тарас Возняк має подавати Міністерству звіт про виконання річних планів.
 

«За Програмою розвитку на 1 рік, до вересня 2017 року, Тарас Возняк зобов'язався розробити Концепцію і Стратегічний план розвитку Ґалереї, дослідити ядро компетенцій персоналу, виявити професійні поведінкові стереотипи працівників установи, створити систему підвищення кваліфікаційного рівня працівників ґалереї шляхом їх стажування в Україні та за кордоном, сприяти підлеглим у вивченні іноземних мов, передати частину повноважень від адміністрації до керівників напрямів, дослідити аудиторію відвідувачів, провести звірку, інвентаризацію та оцифрування фондів, модернізувати облік музейних предметів, знайти спільну мову з владою і бізнесом Львова, створити Опікунську раду, активізувати міжнародну діяльність та впорядкувати майнові і земельні питання», – йдеться в повідомленні.

 

Протягом п'яти років Тарас Возняк запланував здійснити реструктуризацію Львівської національної ґалереї мистецтв імені Б.Г. Возницького та отримати для неї статус музею-заповідника, ревіталізувати Підгорецький замок, активізувати формування колекції сучасного мистецтва, показати спадщину Пінзеля у Китаї та США, впровадити систему економного альтернативного енергопостачання об'єктів ґалереї тощо.

 

Що стосується оплати праці новопризначеного директора, то окрім окладу, як і всі керівники національних музейних закладів державної форми власності, Тарас Возняк щомісячно матиме ґарантовану надвишку розміром 100% до посадового окладу «за високі досягнення у праці, виконання особливо важливої роботи», а також надвишку розміром 50% до посадового окладу «за складність, напруженість у роботі» за рахунок спеціального фонду Ґалереї. Також генеральному директору нараховуватиметься щоквартальна премія розміром посадового окладу, за погодженням з Міністерством, за результатами розгляду звіту керівника, який зазвичай формується сукупністю звітів усіх підрозділів установи.

 

Як повідомляв Z, Тарас Возняк став переможцем конкурсу, обійшовши на один голос Ларису Разінкову. Самі музейники та деякі культуні громадські діячі висловили протест проти цього призначення, покликаючись на те, що Тарас Возняк ніколи не працював у музейній сфері й не має відповідної освіти. Працівники ґалереї та їхні прихильники заявили, що звернуться до суду про скасування конкурсу й визнання його результатів недійсними.

19.09.2016