Громадські слухання щодо забудови промзони в Івано-Франківську завершились бійкою

 

В Івано-Франківську відбулися громадські слухання щодо детального плану території (ДПТ), який передбачає масштабну забудову промзони колишнього асфальтного заводу. Суперечка між мешканцями мікрорайону і представниками міської влади переросла в штурханину. Врешті, люди проголосували проти ДПТ і забудови мікрорайону, інформує "Курс".

 

На участь у зборах з приводу скандального рішення про ДПТ в районі Макогона зареєструвалися 70 мешканців мікрорайону, прийшли представники міськради, міськвиконкому, громадські активісти. Головою зборів громада обрала активіста і мешканця району Олексія Замкового.

 

Начальники земельного відділу Кирило Обладан розповів людям про статус земельних ділянок. Начальник відділу охорони культурної спадщини міськвиконкому Володимир Ідак переконував, що промзону на Макогона давно слід перепрофілювати у територію житлової забудови.

 

Однак мешканці мікрорайону закидали, що на території планується тотальна забудова – 33 багатоповерхівки, включно з 16-поверхівками. І з такою перспективою люди категорично не погоджуються.

 

Суперечка між представниками влади і громадськістю набирала обертів і врешті переросла в потасовку між Олексієм Замковим і представником міськради, депутатом-"свободівцем" Петром Гавришем. 

 

Люди розтягнули і вгамували чоловіків. Коли всі заспокоїлися, збори продовжилися. 

 

Попри всі аргументи представників міськради і забудовників, збори проголосували проти вже затвердженого міською радою детального плану території і забудови промзони.

 

Як повідомляв Z, коли міська рада під час засідання сесії голосувала за забудову промзони, мешканці висловили протест, мотивуючи це тим, що з цього питання не відбулись громадські слухання. І хоча в міськраді наполягали, що слухання таки були, все ж вирішили призначити «повторні».

 

 

16.09.2016