Бальцерович і Міклош завершили роботу над пакетом ключових реформ.

 

Стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR) під керівництвом Лєшека Бальцеровича та Івана Міклоша завершила роботу над пакетом ключових реформ, і 15 вересня передала його президенту Петру Порошенку, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману та до Верховної Ради України.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-реліз від SAGSUR.

 

Пакет ключових реформ створено на основі плану дій уряду та інших програмних документів української влади, він складається з найважливіших кроків, які слід здійснити для посилення фіскальної та фінансової стабільності України, зменшення корупції, прискорення розвитку середнього бізнесу, покращення структури і діяльності державного апарату.

 

"До пакета реформ внесені пропозиції щодо структури і процедур державного апарату: децентралізація, електронне адміністрування, реформа прокуратури та судової системи, антикорупція. Особливу увагу приділено публічним фінансам і структурним реформам, необхідним для зміцнення економічного зростання, зокрема й приватизацію, дерегуляцію, демонополізацію, реформу енергетичного сектору та ринку газу, ринку землі. Також наведено пропозиції із реформи охорони здоров'я", – зазначає SAGSUR.

 

У пакеті також наведено низку пропозицій щодо заходів, які потребують термінового усунення.

 

Офіційна презентація пакету реформ відбудеться орієнтовно за два тижні, коли стратегічна група радників "отримає зворотний зв'язок від лідерів України".

 

16.09.2016