Уряд презентував проект бюджету-2017.

 

Кабінет Міністрів України затвердив на своєму засіданні проект бюджету на 2017 рік і офіційно скерував його до Верховної Ради.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Зокрема, в бюджеті закладено дефіцит між доходами і видатками у 3% ВВП.

 

Поза тим, як заявив прем'єр Володимир Гройсман, бюджет-2017 виходить із активізації економічного зростання. Згідно з урядовим прогнозом, зростання ВВП становитиме 3%. Приріст дохідної частини мав би становити 16,7%.

 

“Бюджет 2016 року – 749 млрд. грн., бюджет 2017 року – 876,9 млрд. грн. Структура доходів залишається стандартною", – сказав Гройсман.

 

Прожитковий мінімум і мінімальна зарплата в Україні на 1 грудня 2017 року зростуть до 1 762 грн.

 

Володимир Гройсман заявив, що головними пріоритетами у бюджетній політиці на 2017 рік є "оборона і безпека, збереження децентралізації, проведення масштабної енергоефективності, підтримка аграріїв і освітян", а також "дуже важлива тема – ремонт українських доріг".

 

Прем'єр зазначив, що уряд відкритий до дискусії з депутатами. "Для мене важливо наступне: якщо ми хочемо щось фінансувати, то давайте спочатку покажемо, звідки ми для цього візьмемо кошти. Саме тому проект бюджету є абсолютно чесним, з реальними доходами, які можуть бути витрачені на розвиток України", – додав Гройсман.

 

15.09.2016