У звітах про смоленську авіакатастрофу є фальсифікації.

Про це заявили представники нової польської підкомісії, яка розслідує авіакатастрофу президентського літака ТУ-154 під Смоленськом у квітні 2010 року.

 

 

Підкомісію щодо смоленської авіакатастрофи при Комісії вивчення інцидентів у державній авіації було створено на вимогу міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича в лютому цього року. Ще тоді міністр висловив сумніви щодо правдивості звітів попередньої слідчої комісії й навіть звинуватив Кремль у причетності до катастрофи. У березні 2016 року Мацеревич прямо назвав катастрофу під Смоленськом терактом.

 

Попередня технічна комісія Міждержавного авіаційного комітету, що складалася здебільшого з російських експертів, у 2011 році дійшла висновку, що причиною катастрофи президентського літака стала помилка пілотів. Слідство, проведене польськими експертами в період правління прем'єра Туска, в цілому погодилося з висновками російських фахівців.

 

 «Ми можемо стверджувати, що значна частина фактів в колишніх звітах були фальшивими», – заявив голова чинної підкомісії Вацлав Берчинський. З його слів, більшість матеріалів про катастрофу польська сторона отримала з Росії. «Нашим завданням було з'ясувати, чи не зазнавали вони маніпуляцій. Ми знайшли докази, що деякі дані зазнали маніпуляцій», – процитувало слова Берчинського Polskie Radio. За його твердженням, в останні секунди польоту «почали відбуватися дивні речі, які намагалися приховати за рахунок вирізання фраґментів звуку» зі записів «чорних скриньок».

 

Член підкомісії професор Казимир Новачик заявив про виявлення досі неврахованих восьми секунд записів з бортових реєстраторів лайнера. «Комітет звірив записи "чорних скриньок", вивчених раніше, з кодами Комісії з розслідування авіаційних інцидентів Польщі. У польській (вивченій польською стороною. – Z) скриньці були вирізані три секунди, в російській – п'ять секунд. Ми зараз розшифровуємо російські п'ять секунд, це непросто, але ми вже почули сиґнал несправності першого двигуна, ґенератора і обох вимірювачів висоти», – розповів Новачик.

 

Також Новачик стверджує, що командувача ВПС Польщі генерала Анджея Бласіка не було в кабіні пілотів. Раніше ж вважалося, що він був у кокпіті й міг чинити тиск на екіпаж.

 

Нагадаємо, що 10 квітня 2010 року внаслідок аварії Ту-154М під Смоленськом загинули всі 96 пасажирів, які перебували на борту, серед них і президент Польщі Лех Качинський та члени уряду.

15.09.2016