МЗС скеровує ноту до РФ через кримський вояж Путіна і Медведєва.

 

Міністерство закордонних справ України готує ноту протесту МЗС РФ у зв'язку з відвідинами президентом та прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним і Дмитром Медведєвим анексованого Криму.

 

Про це в коментарі УНІАН сказала речниця МЗС України Мар'яна Беца.

 

"Російському зовнішньополітичному відомству буде направлено сьогодні відповідну ноту протесту. Ми реагуємо на кожний випадок несанкціонованого в'їзду на територію Криму без згоди української сторони як російського керівництва, так і будь-яких інших іноземних громадян", – сказала Беца.

 

Пані спікер заявила, що МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з неузгодженим черговим візитом найвищого керівництва Росії до Криму. З її слів, чергові відвідини посадовими особами РФ Автономної Республіки Крим свідчать про продовження нехтування російською стороною статуту ООН, законодавства України, а також резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року, яка підтвердила територіальну цілісність України.

 

"Будь-які спроби російських посадовців інтерпретувати подібні поїздки, так звані візити в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними з точки зору права", – наголосила Беца.

 

15.09.2016