Депутати вимагають у чиновників оприлюднити повний перелік комунальних приміщень.

 

Депутати Української Галицької партії просять міського голову Львова Андрія Садового невідкладно дати доручення керівництву управління комунальної власності розмістити на сайті управління повну інформацію про всі без винятку приміщення комунальної власності із зазначенням відомостей про орендарів, суборендарів, умов оренди і суми місячної плати по кожному договору оренди чи суборенди.

 

Про це йдеться в депутатському запиті голови фракції УГП у Львівській міськраді Тараса Чолія, інформує ЗіК.

 

«Європейський шлях розвитку міста передбачає, зокрема, і відкритість Львова не лише для світу, а й для мешканців. Це стосується багатьох сфер життєдіяльності міста, зокрема і комунального майна», – наголосив Тарас Чолій.

 

Він зазначив, що на сайті управління є інформація про вільні приміщення, але не про всі. Зокрема, приміщення, у якому раніше розміщувався військовий комісаріат на вул. Каліча Гора, 5, і яке є вільним, чомусь не внесено в цей перелік.

 

«Закрадається підозра, що це зроблено свідомо, що це приміщення вже для когось призначене. І це лише один, випадково виявлений, факт», – наголосив депутат.

 

«Окрім цього, значна частина приміщень комунальної власності здані в оренду на пільгових умовах формально зареєстрованим, а фактично недіючим юридичним особам. Також громада міста не має жодної можливості здійснювати громадський контроль за здаванням приміщень в суборенду, оскільки жодної інформації про це на сайті управління немає. Внаслідок цього, частина приміщень здаються в суборенду сумнівним юридичним чи фізичним особам, із якими потім дуже складно припинити орендні відносини, і які, за допомогою різних схем, оформлюють ці приміщення у приватну власність», – додав депутат.

 

Зважаючи на це, він просить Андрія Садового невідкладно дати доручення керівництву управління комунальної власності розмістити на сайті управління повну інформацію про всі, без винятку, приміщення комунальної власності, із зазначенням відомостей про орендарів, суборендарів, умов оренди, суми місячної плати по кожному договору оренди чи суборенди.

15.09.2016