Україна готова до переговорів з РФ щодо "кредиту Януковича".

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив про те, що Україна, згідно з програмою МВФ щодо "сумлінного" проведення переговорів з Росією, готова вступити у подальші перемовини щодо можливого розв'язання спору за кредитом на $3 млрд., отриманих у грудні 2013 року Віктором Януковичем.

 

Про це Данилюк сказав, коментуючи заяву міністра фінансів РФ Антона Силуанова про умови досудових домовленостей із Україною щодо цього кредиту, інформує УНІАН.

 

"Не зважаючи на те, що Україна в цілому залишається відкритою для можливості мирного врегулювання спору, якщо для цього буде знайдено прийнятні підстави. Україна впевнена у своїй правовій позиції та зосереджена на підготовці до слухання, запланованого на січень 2017 року", – зазначив Данилюк.

 

Міністр нагадав, що позиція України чітко викладена у запереченнях проти позову РФ, поданих Україною 27 травня 2016 року в рамках провадження, котре наразі триває в англійському суді, та підкреслив, що наша країна неухильно дотримується цієї позиції.

 

"Будь-які такі переговори, які можуть відбутися у відповідний час, наприклад, під час майбутніх зустрічей з МВФ протягом тижня, що починається 3 жовтня 2016 року, жодним чином не зашкоджують позиції України у зазначеному судовому провадженні", – підкреслив Данилюк.

 

13.09.2016