Блаженніший Святослав висловив підтримку УКУ від Синоду Єпископів.

 

Учора, 11 вересня, під час освячення на території студмістечка Українського католицького університету храму святої Софії-Премудрості Божої Блаженніший Святослав у своїй промові згадав обвинувачення, що останнім часом ширились проти навчального закладу, і заявив про цілковиту підтримку УКУ від всього Синоду єпскопів, інформує РІСУ.

 

«Сьогодні дозвольте мені від себе особисто і від всього Синоду наших єпископів, який є вашим засновником, заявити нашу цілковиту підтримку Українського католицького університету. Сьогодні і наша Церква, і наш Університет, і Ви особисто, владико Борисе (Гудзяк – ред.) і отче Богдане (Прах – ред.), часами є мішенню різних нападок і стріл ворога людського роду.

 

Проте навіть тоді, коли на нас нападають, ми не можемо перетворитися на творців ще нової ідеології захисту. Горе нам, коли ми, християни, перетворимо Євангеліє на ще одну ідеологію, якою намагатимемося поборювати різні новітні антихристиянські ідеології, серед яких, наприклад, ідеологія гендеру, і багато інших тоталітарних ідеологій сучасного світу. Ми не маємо права богослов’я звести лише до полемічного богослов’я або апологетики, бо тоді ми зрадимо свою місію та ідентичність.

 

Місія УКУ — бути світлом світу, бути джерелом проповіді Євангелія усім людям – з різних культур, мов, різного приготування і на різних етапах свого воцерковлення», — наголосив Глава УГКЦ.

 

Як повідомляв Z, 9 серпня віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович надіслав вищим ієрархам УГКЦ листа щодо кампанії з дискредитації навчального закладу. Зокрема, у листі ішлося про те, що священики отці Вільчинський та Бойко організували цілеспрямовану кампанію на руйнацію університету, обвинувачуючи заклад в «кризі ідентичності», «розсадництві гомосексуалізму» та «ліберальному фашизмі».

12.09.2016