Порошенко доніс до послів G7 і ЄС позицію щодо невизнання виборів РФ.

 

Президент України Петро Порошенко закликав світову спільноту не визнавати леґітимність парламентських виборів РФ, які Москва намагається провести в окупованому Криму та місті Севастополь.

 

Про це йшлося на зустрічі голови держави з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, інформує прес-служба президента.

 

"Петро Порошенко наголосив на важливості збереження політики невизнання незаконної анексії Криму, де катастрофічно погіршується ситуація з правами людини, включно з каральною медициною радянського зразка", – ідеться у повідомленні.

 

Президент зазначив, що Україна залишається категоричним прихильником політико-дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі. На його переконання, зусилля мусять бути спрямовані на виконання російською стороною безпекової частини мінських домовленостей. "Санкційний тиск на Москву демонструє свою ефективність і має зберігатися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", – додав Порошенко.

 

Окремо сторони обговорили питання якнайшвидшого звільнення заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в РФ і на окупованих територіях.

 

Голова держави висловив вдячність столицям країн "Великої сімки" та ЄС за послідовну підтримку, зокрема і фінансову, у забезпеченні проведення складних, але необхідних для України та її європейського майбутнього реформ.

 

У зустрічі взяли участь посол Канади Роман Ващук, посол Японії Шіґекі Сумі, посол Французької Республіки Ізабель Дюмон, посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Джудіт Гоф, посол США Марі Йованович, посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель, Посол Італійської Республіки Давіде Ла Чечіліа та голова представництва ЄС Г'ю Мінгареллі.

 

Відзначимо, для низки дипломатів то була перша подібна зустріч: Йованович, Райхель, Ла Чечіліа, Мінгареллі розпочали роботу в Україну допіру в останній місяць.

 

12.09.2016