В УКУ готуватимуть юристів для ІТ-галузі.

 

Український католицький університет запускає нову навчальну програму – сертифікаційний експертний курс з IT-права, інформує Media Sapiens.

 

За даними засновників курсу, щороку з'являється 10–12 нових стартапів, а в 70% IT-компаній відсутній кваліфікований юрист. У Львові є 192 ІТ-компанії, а річний оборот галузі в місті становить 300 млн доларів.

 

«Католицький університет тісно співпрацює з IT-спільнотою Львова, і ми бачимо ті проблеми, які існують в спільноті. Наприклад, вже діє програма з комп'ютерних студій, яка направлена на підготовку програмістів. Але підвищення якості сервісів, таких як юридичні, – це актуальне питання  для IT-бізнесу», – прокоментував Іван Городиський, директор Центру верховенства прав УКУ.  

 

«Ми вирішили, що це може стати нашим внеском в подальший розвиток IT-бізнесу та IT-середовища у Львові: запуск програми, яка підвищить якість юридичного супроводу IT-бізнесу», – зазначив він.

 

Програма стартує 26 вересня і триватиме 4 місяці. Обов'язкова вимога до студентів курсу – вільне володіння англійською мовою. Вартість навчання – 600$ у разі подання заявки до 20 вересня та 700$, якщо заявка подана пізніше.

 

Також є можливість поборотися за одну з трьох стипендій, які покриють 70% вартості навчання.

 

«Кандидати на отримання стипендій мають бути вмотивованими людьми. Ми не ставимо якихось критеріїв щодо віку, зайнятості, досвіду роботи. Насамперед важливо побачити зацікавленість претендентів на стипендії, їхнє бачення власного майбутнього у сфері IT та юридичного супроводу бізнесу, розуміння тих проблем, які постають перед юристами у цій сфері», – розповів Іван Городиський.

08.09.2016