Російський суд ув'язнив чотирьох кримських мусульман на 5–7 років.

 

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок у справі за звинуваченням кримських мусульман в екстремізмі та зв'язках з ісламською організацією "Хізб ут-Тахрір": згідно з рішенням суду, севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада називає організатором осередку "Хізб ут-Тахрір", засуджений до 7 років колонії загального режиму, а Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Примов – до 5 років.

 

Про це повідомляє видання "Крим. Реалії".

 

Оголошення вироку зайняло судові лише 15 хвилин.

 

На засіданні 31 серпня Руслан Зейтуллаєв закликав суд ухвалити справедливе рішення, підкресливши, що вирок бува ухвалений іще до того, як їх етапували в Ростов.

 

Адвокат Еміль Курбедінов назвав абсурдними версії слідства і вказав на відсутність доказів щодо звинувачення кримців.

 

Суд над Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваїтовим, Нурі Примовим і Фератом Сайфуллаєвим почався у червні. Їх заарештували взимку 2015 року в Севастополі.

 

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але відкидають терористичні методи діяльності. У Росії ця організація заборонена. В Україні та більшості країн Заходу може діяти леґально.

 

07.09.2016