Громада Малехова поскаржилась на Садового та Синютку Гройсману.

 

Через ситуацію із Грибовицьким сміттєзвалищем громада села Малехів висунула низку вимог до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Про це ішлося сьогодні, 7 вересня, на засіданні постійної комісії з питань екології та природних ресурсів Львівської облради, інформують Варіанти.

 

Зокрема мешканці хочуть, аби на полігоні розпочали рекультивацію та викачування інфільтрату з озер, що біля підніжжя сміттєзвалища, вивезли кислі гудрони. Адже ці зобов’язання місцева влада взяла на себе ще раніше.

 

Ще однієї вимогою громади Малехова є проведення будівельних робіт: спорудження у селі нової школи, каналізаційної мережі та каналізаційно-насосної станції, сімейної амбулаторії.

 

Як пояснив голова комісії Андрій Білоус, близько 10 років тому між місцевою владою та Жовківською райрадою діяла така чотиристороння угода.

 

Відповідно до неї, керівництво Львівщини повинно було вирішувати всі питання, що пов’язані з Грибовицьким сміттєзвалищем, а також розбудовувати Малехів.

 

«У січні, коли стався витік кислих гудронів, наша комісія ініціювала поновлення цієї угоди. Ми скерували листи і міському голові, і голові облдержадміністрації, але як бачимо, цього не сталося. Тож потрібно з’ясувати, в чому справа, адже громаду потрібно підтримати», – зазначив Андрій Білоус.

 

Відтак Малехівська сільська рада скерувала лист із вимогами  прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману, голові Львівської облдержадміністрації Олегу Синютці, голові облради Олександру Ганущину та голові міськради Андрію Садовому.

07.09.2016