Кремль намагається втрутитися у процес американських виборів.

Про таку небезпеку заявила Кандидат в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон у вівторок, 6 вересня, під час брифінґу на борту літака свого виборчого штабу.

 

 

За словами пані Клінтон, вчинені кібератаки на Демократичну партію США з боку Москви викликають серйозне занепокоєння щодо можливого втручання Росії у виборчий процес – повідомило видання New York Times.  Вона зазначила, що спроба іноземного маніпулювання американською політичною системою «заледве вкладається в голові». За її словами, такі факти повинні викликати тривогу і в республіканців, і в демократів.

 

Виступаючи перед журналістами, Клінтон також наголосила, що її суперник в боротьбі за президентське крісло від Республіканської партії Дональд Трамп має «дивний потяг до диктаторів». Вона нагадала його заклики до Володимира Путіна зламати поштові скриньки американських демократів. «Ми ніколи не мали кандидата на виборах від однієї з наших головних партій, котрий би закликав росіян зламати бази даних в США. Я хочу , щоб кожен – демократ, республіканець, незалежний – зрозумів реальну загрозу таких дій і закликів», – заявила пані Клінтон на брифінгу.

 

Раніше американське видання The Washington Post, з посиланням на високопоставлені джерела в спецслужбах, повідомило, що ФБР і Національна розвідка розслідують «широку спецоперацію Росії всередині Сполучених Штатів, покликану посіяти у громадськості недовіру до майбутніх президентських виборів та політичних інститутів США».

 

«Спецслужби США прагнуть зрозуміти масштаб та цілі російської кампанії, яка включає у себе кіберінструменти для зламу систем, які використовуються у політичному процесі, що розширює здатність Росії поширювати дезінформацію», – йдеться у статті.

06.09.2016