FIFA-2018. Україна ремісувала з Ісландією.

 

Збірна України з футболу ремісувала з командою Ісландії у грі відбіркової групи I з кваліфікації на чемпіонат світу в Росі 2018 року – 1:1.

 

Голами відзначилися: Альфред Фіннбогасон (5 хв.) та Андрій Ярмоленко (41 хв.). Збірна Україна розродилася голом уперше за чотири останні матчі (нагадаємо, що невдала серія на Євро-2016 була "сухою"). Команда мала чудову нагоду перемоги завдяки ударові з пенальті за 7 хвилин до кінця гри, та Євген Коноплянка змарнував цей шанс.

 

Цей матч був дебютним для Андрія Шевченка на посаді головного тренера. "Коуч" виставив на гру несподіваний склад, відмовившись від номінальних нападників: функцію форварда виконував атакувальний хавбек "Шахтаря" Віктор Коваленко. А в захисті дебютував Едуард Соболь із луганської "Зорі". Шевченко сказав після гри, що отримав "більше відповідей, ніж запитань". "Моє завдання – побудувати колектив. Ми повинні виходити саме з цього. Маю на увазі, створення колективу, побудову гри та збалансованого складу, на що потрібен час. Тоді будуть і перемоги", – сказав тренер.

 

Українська команда грала першу гру при порожніх трибунах: Федерація футболу України відбуває покарання через скандал зі звинуваченням у расистських вигуках та демонстрацією нацистської символіки на матчі Україна–Сан-Марино у Львові.

 

Між тим, у групі I всі три матчі завершилися з однаковим рахунком: Туреччина – Хорватія – 1:1, Фінляндія – Косово – 1:1.

 

06.09.2016