Аґенція Reuters повідомила про смерть Іслама Карімова.

При цьому аґенція покликається на три дипломатичних джерела.

 

 

«Так, він помер», – цитує Reuters одного зі співрозмовників, не називаючи його імені.

 

Раніше в п’ятницю, другого вересня, кабінет міністрів Узбекистану оприлюднив повідомлення, в якому говориться, що 78-річний Іслам Карімов живий, хоч і перебуває в критичному стані.

 

«З великою вагою на серце повідомляємо вам, що за минулу добу в стані нашого президента відбулося різке погіршення і, на думку лікарів, воно оцінюється як критичне», - йдеться в урядовому повідомленні.

 

Вперше офіційне повідомлення про шпиталізацію президента Узбекистану з'явилося у неділю, 28 серпня. У ньому говорилося, що Карімов перебуває на стаціонарному лікуванні.

 

Наступного дня донька президента Лола Карімова-Тілляева написала на своїй сторінці в інстаграмі, що її батько потрапив до лікарні через «крововилив у мозок».

 

Напередодні узбецька аґенція «Фергана» повідомило про смерть Іслама Карімова і навіть про підготовку до поховання глави держави в Самарканді – на його батьківщині. Повідомлялося, що  «урядовий літак з тілом Карімова вилетів з Ташкента в Самарканд».

 

Проте згодом надійшло спростування цієї інформації від апарату президента узбекистану.

 

Іслам Карімов незмінно очолював Узбекистан з 1989 року. Минулого року він був переобраний на посаді президента, набравши 90,4% голосів виборців.

02.09.2016