Урядова концепція відновлення миру розроблена лише для контрольованих територій.

 

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив. що пропонована урядом Концепція державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України стосується лише контрольованих територій.

 

Про це Черниш сказав в інтерв'ю "5 каналу".

 

"Ця концепція стосується тільки підконтрольної уряду України території. Два регіони, які частково регулюються урядом і три, які знаходяться поряд. Це Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ. Частина Донецької та Луганської області не бралася до уваги, тому що там немає української влади. Щодо тих територій у нас є інший план – "план гуманітарного реагування", – розповів Черниш.

 

Міністр зазначив, що йдеться не так про відновлення власне пошкодженого майна – "а про відновлення нормального функціонування". "Тобто ми не говоримо тільки про ту інфраструктуру, яка пошкоджена внаслідок бойових дій. Ми говоримо також про інфраструктуру, яку треба зараз або покращити, для того, щоб та велика кількість внутрішньо переміщених осіб, яка пройшла в громади, могла ефективно користуватися такою інфраструктурою. Нарівні з місцевим населенням. Це дитячий садочок, школа тощо", – додав міністр.

 

02.09.2016