США запровадили санкції проти будівників Керченського мосту.

Перелік з 20 компаній, які увійшли до «чорного списку» американського Міністерства фінансів, можна побачити на офіційному сайті відомства.

 

 

Серед «штрафників», зокрема, «СГМ-мост» – генеральний підрядник будівництва мосту, дочірнє підприємство компанії «Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга, «Мостотрест» – субпідрядник будівництва, замовника будівництва – ФКУ «Тамань» Федерального дорожнього агентства, а також петербурзьке підприємство «Гипростроймост», яке проектувало спорудження об’єкту.

 

Під санкції потрапив і голдинґ «Газпром-медіа», який володіє радіостанцією «Эхо Москвы», а також телеканалами ТНТ, НТВ, «Наш футбол», «Матч ТВ» тощо.

 

Також у «чорному списку» виявився «Комітет порятунку України», створений колишнім українським прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

 

У список також потрапили 17 осіб, більшість з котрих займають різні посади в самопроголошених республіках на Донбасі і анексованому Росією півострові Крим.

 

У документі, оприлюдненому першого вересня на сайті американського Мінфіну наголошується, що штрафні заходи запроваджено в зв'язку з конфліктом в Україні, й вступлять вони в силу з першого жовтня поточного року.

 

Нагадаємо, що російська влада офіційно оголосили про будівництво мосту через Керченську протоку в березні 2014 року. Спочатку планувалося, що інвестором виступлять приватні компанії і держава. Згодом влада вирішила, що проект буде реалізований тільки за рахунок держави. 

01.09.2016