Соціологія: українці розчаровуються в Надії Савченко.

 

Надія Савченко залишається політиком, до котрого в Україні є найбільше довіри. Згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", приблизно чверть українців довіряє Андрієві Садовому (25%), Анатолієві Гриценку (23%) та власне Надії Савченко (22%).

 

Утім, за два останні місяці рівень довіри до Савченко погіршився вдвічі (з 41% до 22%), натомість зросла недовіра (з 41 до 63%). Майже третина респондентів – 31% – каже, що після звільнення змінила свою думку про Надію.

 

15% респондентів добре поінформовані щодо резонансних політичних висловлювань Савченко, 50% щось про них чули, а 31% – не знайомі з її висловлюваннями.

 

Серед тих, хто добре поінформований або щось чув про висловлювання Савченко, половина опитаних повністю або частково не підтримує її слів (49%), і майже третина (36%) – підтримує.

 

Респонденти найбільш солідарні з висловлюванням Савченко про те, що надання Заходом летальної зброї може спричинити третю світову війну (48% – підтримують, 34% – не підтримують.

 

Найменше підтримали такі тези: "Треба надати амністію всім учасникам бойових дій з боку ЛНР та ДНР, крім їхніх ватажків" та "Майдан і Антимайдан стояли за одні цінності" (28% – підтримують, 55% – не підтримують); "Мешканцям України доведеться просити пробачення за загиблих синів, чоловіків, батьків на Донбасі" (33% – підтримують, 53% – не підтримують).

 

Терміни проведення дослідження: 18-23 серпня 2016 р. Аудиторія: населення України віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

 

01.09.2016