Державний архів відкрив онлайн-виставку з документами про Івана Франка.

 

З нагоди вшанування 160-ої річниці з дня народження Івана Франка державний архів Львівської області підготував онлайн-виставку «Народний Каменяр», повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

 

Як розповіла директорка архіву Ірина Мартенс, інтернет-версія тематичної виставки «Народний Каменяр» висвітлює життєвий і творчий шлях Івана Франка та містить найцікавіші документи, зокрема брошури «Християнське становище в справі 40-калітнього ювілею Івана Франка», «Іван Франко: життя і діяльність. З нагоди двадцятьліття смерти поета (1916 – 1936)».

 

Також охочі можуть переглянути різні документи: повідомлення Комітету для вшанування 10-тиліття смерті Івана Франка; Дирекцію поліції у Львові про Святкову Академію українських товариств, присвячену вшанування 10-й річниці з дня смерті Івана Франка; відозву Головного Комітету для вшанування 10-тиліття смерті Івана Франка «Роковини смерти Франка. Український народе!», поміщена в часописі «Діло»; машинопис статті «До 85 річниці з дня народження Івана Франка»; статтю «Нові знахідки в архіві Івана Франка» тощо.

 

Виставку можна переглянути на офіційному сайті архіву, а також на сторінках «Архіви Львівщини»,  «Державний архів Львівської області» та на сторінці Державного архіву Львівської області у Facebook.

31.08.2016