Фукуяма виступає за посилення України військовим спорядженням.

 

Професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма підтримав ідею посилення України військовим спорядженням з боку світової спільноти.

 

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю "Z".

 

"Я б хотів бачити більше постачань військового спорядження в Україну, а також надання їй більшої економічної підтримки. Але навіть без цього санкції запроваджені досить жорстко. У певному сенсі вони навіть ефективніші, ніж будь-що, що відбувалося під час Холодної війни. Тож в жодному разі вони не позбавлені сенсу", – заявив Фукуяма у відповідь на питання про те, чи санкції – це ефективна відповідь Заходу на російську аґресію.

 

На думку Фукуями, Кремль почав аґресію проти України задля внутрішнього зміцнення влади в Росії. "Він (Путін) став набагато популярнішим, коли загарбав Крим. Я думаю, що він просто не хоче, щоб на його кордонах була успішна демократія. Він прагне, щоб сусідні країни були слабкими та підконтрольними йому. Тому він робитиме все можливе для того, щоб ослабити Україну", – наголосив професор.

 

І водночас зазначив, що санкції стримують апетити Кремля. "З іншого боку, він також не може бути надто поглинутим своєї аґресією. Росія вже перебуває під санкціями від Європи та США. Тому він має бути обережним", – вважає Фукуяма.

 

30.08.2016