Вбивці Джона Леннона вчергове відмовили у достроковому звільненні.

 

Тричленна комісія з умовно-дострокового звільнення штату Нью-Йорк у Сполучених Штатах вдев'яте відхилила запит Марка Девіда Чепмен, котрий був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство всесвітньо відомого музиканта 1980 року.

 

 

Наступного разу Чепмен зможе подати прохання про умовно-дострокове звільнення щойно через два роки – повідомило видання The Independent.

 

61-річного Чепмена утримують у в'язниці суворого режиму, в одиночній камері. Однак більшу частину часу він проводить на адміністративно-господарських роботах та в бібліотеці. Протягом останніх 20 років йому дозволяють бачитися з дружиною.

 

Нагадаємо, що Марк Чепмен застрелив колишнього учасника групи The Beatles Джона Леннона восьмого грудня 1980 року в Нью-Йорку. Він випустив у музиканта чотири кулі з револьвера на очах у його дружини Йоко Оно. Тоді Чепмена засудили до 20 років ув'язнення, проте термін було подовжено, оскільки, на думку комісії, підсудний становить небезпеку для суспільства і може знову вчинити злочин.

 

2014 року під час передостаннього розгляду комісією апеляції Марка Чепмена той заявив, що знайшов дорогу до Ісуса, до віри і кається у скоєному злочині. Він назвав себе «ідіотом» за те що зважився застрілити Джона Ленона. «Я тоді цілковито заплутався, я потребував багато уваги в той час, я спрямував на нього свою злість», – зізнався тоді Чепмен.

29.08.2016