Порошенко повідомив про відставку Ложкіна.

 

Президент України Петро Порошенко публічно оголосив про відставку Бориса Ложкіна з посади голови АП.

 

Таку заяву він зробив на засіданні Національної ради реформ.

 

Ложкін залишиться президентським радником і очолить "Національну інвестиційну раду".

 

"Сьогодні нам треба ефективно відновити її (Національної інвестиційної ради, – "Z") діяльність. Про її діяльність доповість Борис Ложкін. Важливо для цієї ради знайти правильних людей, які мають колосальний політичний досвід, і, з іншого боку, матимуть можливість говорити з вітчизняним та іноземним бізнесом його ж мовою. І підкреслюю, що цим критеріям відповідає саме він", – заявив Порошенко, за повідомленням телеканалу "112-Україна".

 

За словами президента, "роль ключового менеджера, ключового комунікатора" в питанні залучення інвестицій зараз вкрай важлива. Для цього потребується особа з політичним та управлінським досвідом. "Тому я прийняв рішення, що ми делегуємо Бориса Ложкіна на цей відповідальний напрямок роботи", – прокоментував Порошенко.

 

Адміністрацію ж президента очолить Ігор Райнін. "Ті, хто мав можливість бути в Харкові, на власні очі переконався, наскільки кардинальні зміни відбулися в Харківській області як в політичній, так і менеджерській площині. Область є зразком щодо впровадження децентралізації. Я думаю, це правильне рішення, коли представник східних областей очолює АП як ефективний менеджер, який буде застосовувати свій досвід децентралізації та реформи", – заявив Порошенко.

 

29.08.2016