Дорогу біля Грибовицього звалища розблокували після 8 годин протесту.

 

Трасу Львів ― Рава-Руська розблокували – вісім годин на в’їзді до Львова у селі Малехів безперервно ходили пішохідним переходом кілька десятків людей.

 

Протестували мешканці трьох сіл, які межують з Грибовицьким сміттєзвалищем, через інформацію про те, що туди знову почали звозити сміття, повідомляє zaxid.net.

 

"Нам прийшла така звістка, що хочуть знову відкрити звалище. Малехівський сільський голова дав дозвіл ще на 24 роки, наскільки нам відомо. Я живу в Грибовичах, в мене є діти, ми не хочемо жити більше в таких умовах", – прокоментували учасники протесту. Їх насторожила техніка, яка працює в Грибовичах.

 

Мешканці розблокували трасу на умові, що в понеділок, 29 серпня, знову зберуться, але вже біля ЛКП "Збиранка". Міські посадовці пообіцяли показати документи, на підставі яких зараз проводять роботи на полігоні. 

 

Натомість сільський голова Малехова запевняє: нічого такого не дозволяв. А сільрада відвела містові ділянку для стабілізації ситуації на самому звалищі.

 

"Є тріщина на сміттєзвалищі з північної сторони лісу, де може бути друга катастрофа, екокатастрофа... Ми справді відвели шість гектарів землі, які є під гудроновими озерами і які необхідні для стабілізації ситуації на сміттєзвалищі", – зазначив Володимир Сеньковський.

 

"Проводяться роботи щодо укріплення дамб. Ці роботи треба виконати, щоби унеможливити надзвичайні ситуації. Також є проект по стабілізації сміттєзвалища, він пройшов експертизу. І необхідно проводити ці роботи. Крім того, ми обгороджуємо територію і виділені кошти на встановлення відеоспостереження. Але ніхто в Грибовичі не возить сміття", – запевнила заступник голови міської комісії з питань надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк.

 

26.08.2016