Гілларі Клінтон закинула Путіну підтримку світового радикального націоналізму.

Водночас, виступаючи на передвиборному мітингу у Неваді, кандидатка у президенти США від Демократичної партії звинуватила свого суперника по президентських перегонах Дональда Трампа в тому, що той «вихваляє Путіна і дотримується проросійської політики».

 

 

Головною темою виступу Гілларі Клінтон на мітингу в Неваді став расизм і небезпека приходу до влади ультраправих сил – повідомляє видання The Times.

 

«Хрещеним батьком світового бренду радикального націоналізму є президент Росії Володимир Путін», – заявила пані Клінтон. Розвиваючи цю тезу, вона звинуватила екстравагантного мільярдера Трампа в заграванні з расизмом і шовінізмом. Гілларі Клінтон зазначила, що його «бренд крайнього націоналізму» й виходить від російського президента.

 

«Трамп безтурботно говорить про те, щоб залишити в біді наших союзників з НАТО, визнає російську анексію Криму і розв'язує руки Кремлю в Східній Європі», – заявила Гілларі Клінтон. При цьому вона пригадала приказку: «Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти», – прозоро натякаючи на зв’язок Дональда Трампа з Володимиром Путіним. 

26.08.2016