Затулін частково визнав автентичність оприлюднених Україною розмов про «русскую вєсну».

 

Директор російського "Інституту країн СНД" Костянтин Затулін визнав автентичність телефонних розмов, оприлюднених Генеральною прокуратурою України як доказ причетності Росії до організації масових заворушень та сепаратистських акцій в Україні наприкінці лютого та на початку березня 2014 року.

 

Щоправда, в коментарі російській радіослужбі Business FM Затулін сказав, що його репліки монтували.

 

"У мене було багато розмов із Сергієм Глазьєвим і продовжує бути. Щодо конкретних епізодів, насмиканих прокуратурою України, я гадаю, із тієї "прослушки", котру їм надали американські друзі в обмін на розвінчування Пола Манафорта та інші неприємності, котрі нині Україна намагається завдати Дональду Трампу, що бере участь у виборчій кампанії, я можу сказати, що це компіляція та підтасовування", – заявив Затулін.

 

"Безумовно, я казав те, я казав, та одні мої слова підставлені до інших, і цим нехитрим методом досягається певний загальний ефект, внаслідок якого люди і ставлять собі питання: а про що, власне, мова", – визнав росіянин.

 

Затулін сказав, що він разом з помічником президента РФ Глазьєвим підтримув фонд "Ми всі Беркут". "Я геть цього не соромлюся і не збираюся з цього приводу перед кимось виправдовуватився. Йшлося про підтримку людей, які виступають проти перевороту", – заявив російський політик.

 

24.08.2016