Олланд і Меркель поспілкувалися з Путіним про збереження переговорних форматів.

 

Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Росії Володимир Путін обговорили ситуацію в Україні.

 

Пан Олланд, нагадавши співрозмовникам про послідовну позицію Франції щодо невизнання анексії Криму, висловив стурбованість у зв'язку з ескалацією напруженості і зростанням кількості обстрілів на сході України, повідомляє прес-служба президента Франції.

 

На його думку, ризик ескалації поставить весь процес під загрозу, тож немає ніякої альтернативи мирному вреґулюванню. Олланд вважає, що всі зобов'язання у рамках мінських угод слід виконати – і безпекові, і політичні питання.

 

Олланд заявив про відданість Франції форматові "нормандської четвірки" і висловив надію, що невдовзі відбудеться ще одна зустріч чотирьох сторін для обговорення подальших кроків із вреґулювання кризи.

 

Натомість прес-служба Кремля подає інакшу інтерпретацію розмови. Згідно з повідомленням, чотиристоронньої зустрічі наразі не буде.

 

Володимир Путін заявив, що "груба провокація української сторони" у Криму "завдає шкоди мінському процесові та співпраці в рамках нормандського формату". Офіс російського президента анонсує зустріч трьох лідерів – без України – на саміті G20 у Китаї.

 

23.08.2016