Російські паралімпійці не візьмуть участі в Олімпіаді-2016.

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив відповідний позов Паралімпійського комітету Росії на рішення Міжнародного паралімпійського комітету.

 

 

Засідання CAS відбулося 22 серпня в Ріо-де-Жанейро, під час якого суд визнав законним рішення голови Міжнародного паралімпійського комітету Філіпа Крейвена про призупинення членства Паралімпійського комітету Росії в організації і недопуск збірної Росії до Паралімпійських ігор-2016. Таким чином російська команда у повному складі не зможе взяти участь в змаганнях – повідомило видання Die Zeit.

 

«Паралімпійський комітету Росії не надав жодних доказів, які спростували б факти, на яких ґрунтувалося рішення Міжнародного паралімпійського комітету», – говориться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті CAS.

 

У Росії сподівалися на те, що CAS скасує рішення про недопуск, тому негативний вердикт суду очікувано обурив російських чиновників від спорту. «Це нелюдське рішення, непрофесійне і антигуманне», – заявив голова комітету Державної думи з фізкультури і спорту Дмитро Свіщов.

 

Філіп Крейвен, своєю чергою, назвав відсторонення від Ігор російських паралімпійців справедливим. «Хоча ми задоволені рішенням, та сьогодні не день для святкування, ми маємо величезне співчуття до російських атлетів, котрі пропустять Паралімпійські ігри в Ріо 2016», – заявив Крейвен.

 

Нагадаємо, що 7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет вирішив призупинити членство Росії в організації і не допустити російських спортсменів до участі у Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Таке рішення ухвалили за підсумками доповіді комісії Світової антидопінґової аґенції (WADA) під керівництвом Річарда Макларена. У доповіді незалежної комісії згадуються імена 35-ох російських паралімпійців, які, як стверджується, причетні до допінґових махінацій під час Олімпіади-2014 в Сочі.

 

Паралімпійські ігри 2016 року відбудуться в Ріо-де-Жанейро з 7 до 18 вересня.

23.08.2016