Марі Йованович звернулася до українців українською мовою.

 

Новий посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович звернулася до українців напередодні вступу у повноваження.

 

Відеозапис звернення, оголошеного українською мовою з доброю вимовою, опублікований на сторінці посольства США у Facebook.

 

"Доброго дня, Україно! Мене звати Марі Йованович. Мені випала честь стати новим послом Сполучених Штатів в Україні. Мені надзвичайно приємно повернутися в Україну. Мені дуже подобалося жити і працювати в Україні. І зараз я з нетерпінням чекаю на можливості мандрувати і пізнавати всі її куточки, разом з моїм собакою, зустрітися зі старими друзями та знайти нових, і з'їсти цілу миску справжніх українських вареників", – заявила Йованович.

 

Пані посол прибуде в Україну зі своєю 88-річною матір'ю.

 

"Ми здалеку спостерігали за великими досягненнями України протягом останніх двох років, але зробити треба ще багато. І я сподіваюся працювати разом з вами, щоб підтримувати суверенну, територіально цілісну, демократичну і заможну Україну", – сказала Йованович.

 

Напочатку 2000-х Йованович була тимчасовим повіреним США в Україні. А в 2002 році брала участь у розслідуванні скандалу з продажу українських "Кольчуг" до Іраку.

 

 

23.08.2016