Виконавець нападу на дім Садового отримав 5 років умовно.

 

Личаківський районний суд Львова засудив колишнього бійця добровольчого батальйону “Айдар” Олександра Гживінського (позивний “Конич”) до 5 років позбавлення волі умовно з відтермінуванням вироку на 2 роки за напад із вибухівкою на будинок Андрія Садового у Львові.

 

Про це повідомляє "Високий Замок".

 

Нагадаємо, 29 жовтня у двір особняка міського голови Львова кинули бойову гранату. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав.

 

Свої дії Гживінський пояснив тим, що прагнув висловити протест проти того, що міська влада не дослухається до проблем учасників АТО, але ствердив, що не хотів нікого ушкодити.

 

Після затримання Гживінському інкримінували вчинення теракту, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство. Андрій Садовий закликав виправдати нападника, зважаючи на його участь в АТО, а також відсутність до нього матеріальних, ні моральних претензій. Невдовзі прокуратура перекваліфікувала справу на “хуліганство”.

 

Олександр протягом процесу провів у СІЗО майже 10 місяців.

 

При визначенні вироку суд врахував пом’якшувальні обставини – визнання підслідним своєї вини і розкаяння, клопотання Садового, позитивну характеристику з військової частини, де проходив службу, сімейні обставини. Олександра Гживінського звільнили з-під варти у залі суду.

 

19.08.2016