Росія погрожує припинити фінансування WADA.

Про це в четвер, 18 серпня, заявив міністр спорту РФ Віталій Мутко.

 

 

«Якщо Російське антидопінґове агентство (РУСАДА) не буде найближчим часом відновлено в правах, Росія може припинити фінансування Світової антидопінґової аґенції (WADA)», – пригрозив російський міністр.

 

У розмові з журналістами Віталій Мутко вказав на недоліки антидопінґової системи, розробленої WADA. «Система ж бо ваша – WADA. І лабораторія, і РУСАДА – це ваші організації. Зараз тут працюють якісь іноземні експерти в РУСАДА, ми платимо колосальні гроші», – бідкався Мутко.

 

Зі слів Мутка, Росія наполягає на тому, щоб всім країнам висували однакові вимоги. «Ми готові будь-які вимоги виконувати. Але правильно наш глава держави каже – зробіть однакові вимоги до нас і до США, до нас і до Бразилії. А то до нас вимоги, а до них...», – процитувало слова російського міністра видання Süddeutsche Zeitung.

 

У Державній Думі Росії погодилися з пропозицією міністра. Зі слів члена парламентського комітету з питань спорту Ігоря Ананського, WADA протягом минулого року «діяла всупереч здоровому глузду і на шкоду російському спорту». «Не бачу сенсу спонсорувати цю організацію, допоки не буде налагоджено нормальні двосторонні відносини», – заявив він.

18.08.2016