Порошенко розповів Меркель та Олланду про українське бачення кримської провокації.

 

Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з президентом Франції Франсуа Олландом та федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель висловив глибоку стурбованість у зв'язку з нещодавньою провокацією Російської Федерації у Криму, яка "призвела до різкого загострення безпекової ситуації".

 

Порошенко наголосив, що звинувачення України з боку Кремля у здійсненні диверсійної діяльності покликані, зокрема, дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів, інформує прес-служба голови держави.

 

Особливе занепокоєння у президента викликає той факт, що російська сторона "використала зазначену провокацію як привід для торпедування роботи у рамках "нормандського формату" та процесу імплементації мінських домовленостей".

 

Натомість Меркель та Олланд наголосили: невизнання окупації Криму є їхньою незмінною позицією, яку вони не піддають жодним сумнівам. "Лідери Німеччини та Франції пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням", – ідеться у повідомленні.

 

17.08.2016