Уряд перейшов на електронний документообіг.

 

Із понеділка, 15 серпня, Кабінет міністрів перейшов на електронний документообіг з центральними органами виконавчої влади. Відтак в уряді сподіваються, що рух документів пришвидшиться на 50%.

 

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко у коментарі аґенції "Укрінформ".

 

"Розраховуємо, що рух документів від реєстрації до виконавця пришвидшиться орієнтовно на 50%. Це натомість дасть можливість оперативніше ухвалювати рішення і реагувати. Наступним етапом впровадження електронного документообігу стане перехід на електронний режим узгодження нормативно-правових актів, що значно прискорить роботу уряду", – сказав Саєнко.

 

Міністр наголосив, що секретаріат Кабінету міністрів України із 15 серпня не прийматиме жодних листів у паперовому вигляді від центральних органів виконавчої влади.

 

Водночас Саєнко повідомив, що найцінніша документація, як і раніше, "обертатиметься" у паперовій формі. Так, у секретаріаті в е-формі не обробляються документи, що містять інформацію з обмеженим доступом, документи про фінансові правочини, з кадрових питань, пов’язані з обробленням персональних даних, документи, що потребують нотаріального засвідчення, про право власності. Йдеться також про документи, пов’язані із розглядом спорів у судах, звернення громадян та райдержадміністрацій, вхідну кореспонденцію, що не підлягає реєстрації, а також документи, які у встановлених законодавством випадках не можуть бути оригіналами в електронній формі.

 

15.08.2016