Турчинов звинуватив у розпалюванні конфлікту в Криму п'яних російських військовиків.

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що причиною загострення ситуації на півночі Криму була перестрілка між підрозділами різних "силових" структур Росії, котру Москва тепер намагається видати за транскордонну провокацію.

 

У своїй заяві Турчинов зазначає, що російські силовики лише 10 серпня зробили гучні заяви про події 6-7 серпня. На його думку, протягом цих днів Росія намагалася підробити "так звані докази агресивних дій України".

 

"[РФ прагне] приховати справжні небезпечні злочинні дії своїх підлеглих, а саме перестрілку між різними підрозділами російських силовиків, які традиційно зловживають алкоголем, особливо у вихідні дні. Внаслідок цієї перестрілки були вбиті та поранені не лише російські військові, а й цивільні – кримчани", – зазначив секретар РНБО.

 

Що ж до афішованих Росією арештантів, то вони, на переконання Турчинова, "є випадковими громадянами, яких захопили для прикриття п'яної стрільби російських військових та нашвидкуруч бездарно сфабрикованої ФСБшної провокації, але які після катування в застінках ФСБ підпишуть або озвучать будь-яку надиктовану ахінею".

 

"Безглузді звинувачення та погрози на адресу України є наслідком безкарності, яку відчуває реваншистське керівництво Росії, що будує свою імперію на брехні, агресії, вбивствах та безправ'ї громадян", – вважає Турчинов.

 

12.08.2016