Діаспора профінансувала реабілітаційний центр для бійців, які втратили кінцівки.

 

У Львові при протезному заводі відкрили реабілітаційний центр імені Маркіяна Паславського, в якому відбуватимуть реабілітацію бійці АТО, які втратили на війні руку чи ногу. Профінансувала створення центру українська діаспора, інформує Голос Америки.

 

Українець американського походження Маркіян Паславський народився в Нью-Йорку, а загинув у боях за Іловайськ.

 

У новому реабілітаційному центрі є все для того, щоб ветеран із протезом руки чи ноги зміг відновити втрачені побутові навички і не почувався безпорадним інвалідом. Тренажери, щоб заново вивчитись ходити, тенісний стіл і боксерська груша, щоб тримати м'язи в тонусі, кімната ерготерапії, щоб тренуватися нарізати штучною рукою хліб чи відкрити дверний замок.

 

Ідея створити при Львівському протезному заводі реабілітаційний центр для поранених бійців належала волонтерам. Кошторис проекту становив 40 тисяч доларів.

 

«Ми зібрали гроші, побудували реабілітаційний центр. Тут абсолютно все було побудовано за гроші громади, від ремонту до обладнання, утеплення... все за гроші наших українців в Америці», – розповіла Вікторія Воронович з «Міжнародного альянсу братської допомоги».

 

«Не можу дочекатися, щоб вернутися до діаспори в Америці і показати їм знимки... Діаспора щедро давала дарунки і продовжує давати. Їм важне знати, що то йде на добру ціль тут. Вони готові допомогти воякам, які йдуть на фронт. І бути щедрими... Мій брат дуже скромна була людина. Але така ініціатива йому б дуже сподобалася, був би дуже гордий», – прокоментувала сестра загиблого Маркіяна Паславського Олена Паславська.

09.08.2016