У Польщі підвищено мінімальну ставку за годину праці.

Президент РП Анджей Дуда підписав відповідний закон.

 

 

Закон передбачає підвищення мінімальної ставки за годину праці до 12 злотих (2,75 євро), проте ставка щорічно змінюватиметься в залежності від розміру мінімальної зарплатні. Новий тариф почне діяти з першого січня 2017 року – повідомило польське видання Wprost з покликом на комунікат прес-службі президента Польщі.

 

Закон про збільшення мінімальної погодинної ставки Сейм Польщі ухвалив ще 22 липня. Як говориться в комунікаті, підвищення тарифу має на меті запобігти зловживанням працедавців під час укладання суспільно-правових угод з приватними підприємцями та тими, хто працює на основі договорів про доручення.

 

«Запровадження мінімальної ставки за погодинну роботу – це метод боротьби з порушеннями на ринку праці, а також підтримка для тих, хто мало заробляє», – заявила міністр праці, родини та соціальної політики Польщі Ельжбєта Рафальська.

 

У законі прописано теж покарання за порушення нових приписів. За виплату погодинної ставки нижчої за обов’язкову мінімальну працедавцеві загрожуватиме грошовий штраф на суму від однієї до тридцяти тисяч злотих. 

08.08.2016