Підозрювані плутаються у свідченнях

Людям з поганою пам'яттю не варто брехати. Згодом забудеш, що говорив не так, і назовні випірне якась бздура.

 

 

Атентат тижня

 

За канонами журналістики треба уникати частого використання лапок, в сенсі «», але у контексті історії з персонажем, який став потенційним трупом, таких розділових знаків уникнути неможливо.

 

Ігор Плотницький кілька років живе в лапках, у прямому і переносному сенсі. Згідно з теорією Чарльза Дарвіна, цей нащадок мавп колись мав би досягти певної логіки у своїй поведінці. Плотницький став лідером Луганської Народної Республіки (тут ставити «» варто біля кожного слова), але трапилася цілком очікувана халепа. «За даними розвідки, дійсно був замах на життя Плотницького. В результаті він отримав важкі поранення. Важко зараз говорити, що саме спровокувало напад. У нього важкий стан, це такі поранення, які не сумісні з життям», — повідомив заступник директора Департаменту головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.


«Стан стабільний. Впевнений, що він вибереться, характер у нього донбаський», — сказав про Плотницького Захарченко, який командує Донецькою Народною Республікою. Коли мова мовиться про персонажів типу Захарченка і Плотницького, треба пильнувати зловживання не лише «», а й ненормативної лексики.

 

Автівка Плотницького трошки вибухнула минулого тижня, і тої автівки справді шкода.

 

 

Незрозуміле тижня

 

«Я вважаю, що за чотири місяці можна було ґрунтовно дослідити всі обставини цього провадження, а не організовувати таке дійство, яке знижує й так вкрай низьку довіру суспільства до правоохоронних органів», — сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Коли Максим Тадейович Рильський писав вірші, то він думав про якісь інші ідеї. Можливо, Рильський не думав ні про що. Поет має право думати ні про що. Коли «ні про що» думають правоохоронні органи, то вони мають дуже погані перспективи.

 

До Антикорупційної прокуратури прийшли люди з прокуратури неантикорупційної. Були дії, які називають адекватними. Сам Генеральний прокурор Юрій Луценко коментував процес контакту своїх підлеглих з працівниками новоствореної антикорупційної структури своєрідно.

«Версій про винного є декілька — або це працівник СБУ, що невірно надав інформацію про телефони підозрюваного детективу, або це детектив, який не припинив прослуховування сторонньої особи, або обоє разом... Цікаво буде подивитися на кульбіт аґресивних обвинувачувачів ГПУ (яка, як їм привиділося, відкрила війну з НАБУ), коли слідство ГПУ винним офіційно встановить не працівника НАБУ:)», — сказав Юрій Віталійович.

 

Колись преторіанські ґвардійці сильно переживали за імператорів. Потім ті самі преторіанці вбивали імператорів і думали, що робити з країною, яка падає. Луценко як Генеральний прокурор і Холодницький в іпостасі антикорупційного прокурора не мають до історичних алюзій жодної дотичності. Вони просто існують в сучасному стані, у своїх «».

 

 

Візи тижня

 

Громадяни України втішилися, що далека Індонезія стала ближчою, бо скасувала візовий режим для нас. Українці можуть подорожувати туди, не виробляючи віз, із туристичними чи соціальними намірами, для відвідання родини, здійснення обміну в галузі мистецтва й культури, виконання короткотермінових урядових службових обов'язків, читання лекцій та семінарів, відвідання нарад головних офісів або філій міжнародних компаній в Індонезії, транзиту до інших країн.

 

Потім з'ясувалося, що та Індонезія стала ближчою якось так не дуже, бо ні з Борисполя, ні з аеропорту Данила Галицького в Джакарту літаки не літають. У бік островів, де живуть орангутанги, можна мандрувати з Франкфурта або Роттердама (перший варіант дешевший, другий — веселіший). Про візи у Німеччину чи Нідерланди говорять іншою мовою.

 

 

Машина тижня

 

Колись розумні люди вигадали структуру з назвою «Нафтогаз України». Сенс існування цього державного підприємства є дискусійним, але у стінах закладу можна було стати мільйонером і не перейматися за те, щоб правнуки мали чим закушувати осетрову ікру.

 

Часи змінилися, тепер «Нафтогаз» став місцем праці для людей, які ризикують власним життям.

 

Виявилося, що шеф зазначеної структури постійно є на прицілі підступних убивць, тому для його безпеки треба купити панцерований автомобіль. Було здійснено тендерну операцію купівлі гарної і дуже залізної машини, потім був скандал щодо цієї операції, потім «Нафтогаз» і керівник цього підприємства образилися на кпини щодо самозбереження.

 

Панцерований Мерседес вирішили не купувати, аби зберегти державні кошти. Для подальшої економії можна було б ліквідувати і самі ті структури, які хочуть берегти себе за допомогою дуже залізних машин.

 

08.08.2016