В області буде 95 об’єднаних громад.

 

Львівська область завершила доопрацювання перспективного плану об’єднання територіальних громад (ОТГ). Він передбачає створення 95 громад, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

За словами радника голови ОДА з питань децентралізації Віталія Корецького, основною метою доопрацювання перспективного плану було не допустити створення дрібних і фінансово неспроможних громад.

 

Доопрацьований проект цього документу невдовзі буде подано на розгляд депутатських комісій та подальше затвердження Львівською обласною радою.

 

«Станом на 8 серпня на Львівщині є 25 ініціювань зі створення ОТГ, пропозиції щодо об’єднання відправлено 161-ій місцевій раді. У 96 із них завершено громадське обговорення створення ОТГ, у 65 – прийнято рішення про надання згоди на об’єднання», – розповів Віталій Корецький.

 

Він зазначив, що найгострішою проблемою створення нових ОТГ є необхідність надання згоди на це усіх без винятку місцевих рад, які передбачені у перспективному плані, оскільки лише у такому випадку об’єднана громада зможе скористатися фінансовими можливостями об’єднання.

 

Станом на сьогодні на Львівщині створено 15 громад, які мають прямі бюджетні відносини з Міністерством фінансів. Шістнадцята, Ходорівська громада, в якій відбулися вибори навесні цього року, працюватиме на прямих бюджетних відносинах з 1 січня 2017 року. 

08.08.2016