Серпень. Час загадувати бажання

 

Ці вихідні і початок наступного тижня будуть найспекотнішими днями цьогорічного серпня в Галичині. А вже 11 і 12 серпня пройдуть грози, позимніє і температура повітря аж до вересня жодного разу не доповзе до позначки у три десятки. Урочистості з нагоди початку навчань у школі відбудуться за комфортних +24 – 25 °C, і ніхто, сподіваємося, не млітиме на шкільних лінійках, як це було 1 вересня минулого року, коли надворі стояла спека +36 °C.

 

 

День у Галичині ще по-літньому довгий — астрономічно триває 15 годин, однак сонечко сходить тепер лише о шостій годині ранку і о 21.00 опиняється вже за обрієм. Хоча ясно надворі ще кілька годин і побачити зорі, що падають, — традиційні для серпня Персеїди — можна не раніше одинадцятої години вечора. Метеоритний дощ, нагадаємо, найбільше помітний для нас від 8 до 14 серпня, а його пік зазвичай настає у ніч проти 12 серпня, коли за годину часу можемо загадати на зорю, що падає, аж сотню бажань.   

 

Щодо погоди, то нині в Тернополі та Івано-Франківську синоптики прогнозують +30. У Львові буде трохи нижча температура — до +26 °C й можлива гроза. В Тернополі дощ пройде щойно завтра. А вже від понеділка (8 серпня) і до четверга (12 серпня) в усій Галичині ясно і сонячно — повітрячко поступово прогріватиметься від +24 °C до +31 °C.

 

Наступне позимнішання прогнозують від 12 серпня — цього дня у Львові задощить і температура повітря впаде до +20 °C. А 15 серпня почнуться дощі і в Тернополі. Словом, до 19 серпня в Галичині спеки не буде — +17 °C – + 22 °C. Далі випогодиться і вже аж до початку вересня встановиться приємна температура — +23 °C – +25 °C.

 

Попри те, що довгострокові прогнози погоди (такими називають ті, що робяться на більш як 5 днів) вважаються доволі непевними, наш досвід показує протилежне. Гляньте бодай, як синоптики вгадали з погодою на липень.

 

 

За інформацією станом на 6 серпня з Weather Underground, Gismeteo, weather.com, AccuWeather.com, meteoprog

 

06.08.2016