На вихідні стартує фестиваль Global Village, що покликаний руйнувати стереотипи.

 

На міському озері Івано-Франківська 6-7 серпня триватиме щорічний фестиваль культур «Global Village» за участі студентів-іноземців. Це можливість для молоді познайомитись, поспілкуватись та поділитись досвідом з представниками різних країн світу, розповіли організатори фестивалю - члени міжнародної організації AIESEC, передає Галка.

 

29  представників 10 країн світу, таких, як Туніс, Єгипет, Малайзія, Китай,  Марокко, Нідерланди, Німеччина, поділяться культурою та звичаями своїх батьківщин, почастують гостей національними стравами, станцюють з ними народні танці, заспівають народних пісень.

 

«Кожен франківець, не покидаючи свого міста, зможе познайомитися з новою для себе культурою. Так само він зможе розповісти про свою культуру іноземцям», – сказавв Тарас Світик, керівник  організаційної команди фестивалю.

 

Фестиваль «Global Village» має на меті зруйнувати стереотипи про певні культури через спілкування місцевих мешканців та іноземців. У гостей вже розвіялись певні стереотипні уявлення про Україну.

 

Також  під час «Global Village» заплановані виступи музичних гуртів з Івано-Франківська  та Чернівців, конкурси та свято фарб холі.

 

В рамках фестивалю відбуватиметься фотовиставка «Україна: overview». Іноземні волонтери представлять свої фото того, що їх вразило під час мандрів Україною.

 

Фестиваль стартує у суботу, 6 серпня, о 16 годині біля міського озера.

03.08.2016