Уряд Росії докладає зусиль, аби не дати економіці впасти в штопор.

Про це заявив російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

 

 

«Коли постає питання про те, що нам робити зі зарплатами і пенсіями, то економічна модель відходить на другий план, і ми змушені ухвалювати рішення просто для того, щоб не дати економіці впасти в штопор», - процитувала інформаційна аґенція Interfax слова Медведєв, які він промовив, виступаючи на форумі «Территория смыслов на Клязьме».

 

За словами керівника російського уряду, країні найближчим часом не світить економічне зростання. «Ціни на енергоносії, на сировину, які нині склалися у світі, а також санкції, на жаль, напевно, для нашої економіки носять довгостроковий характер, і будь-яка економічна модель, яка зараз готується, повинна виходити з припущення про те, що ці шоки збережуться надовго», – визнав Медведєв.

 

Минулого тижня заступник міністра фінансів Росії Тетяна Нестеренко попередила, що без економічних реформ до кінця 2017 року в держави може не залишитися грошей на виплату зарплат. «Якщо нічого не змінювати, то до кінця наступного року в нас не буде ні резервів, ні можливості виплатити зарплати, у нас будуть серйозні економічні проблеми. Бюджетна сфера – наш головний внутрішній виклик», – зазначила Нестеренко.

 

На думку заступника російського міністра, актуальний стан економіки в РФ можна охарактеризувати як «центр шторму». «Центр шторму – це такий стан, коли все затихає, коли виглядає все тихо і благополучно, але насправді ми вже перебуваємо в цьому центрі», – пояснила на.

 

За даними Мінфіну Росії станом на 1 липня 2016 року обсяг Резервного фонду становив майже 2,5 трлн рублів. Ще на початку цього року обсяг фонду перевищував 3,6 трлн рублів, а в січні 2015 року – майже 5 трлн.

02.08.2016