Уряд номінуватиме Уляну Супрун на повноцінного міністра.

 

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун очікує, що Кабінет міністрів подасть її кандидатуру для остаточного затвердження керівником МОЗу.

 

Про це Супрун сказала в інтерв'ю виданню LB.ua, додавши, що перспектива її призначення на посаду у вересні вже обговорювалася з керівництвом держави.

 

"Так, обговорювали. Побачимо: я не можу казати про це, все залежить від уряду і прем’єр-міністра, які мають подати мою кандидатуру на розгляд", – поінформувала пані Уляна.

 

Вона зізналася, що однією з умов для її згоди на похід в уряд була можливість привести власну команду. "Однією з найбільших проблем попередніх міністрів була відсутність своєї команди – людей, з якими разом можна було б працювати над спільними цілями. Чимало заступників призначалося з політичних міркувань, а не з фахових. Тож моя вимога і до Президента і до прем’єра була зайти в МОЗ разом із командою. Так ми працюватимемо набагато ефективніше", – прокоментувала Супрун.

 

За її словами, потенційні претенденти вже погодилися прийти в уряд. "Не називатиму зараз прізвища, але це фахівці, кожен з яких розуміється на своєму напрямку – на медичному, на громадському здоров’ї, на євроінтеграції та співпраці з міжнародними партнерами, на реформі системи фінансування, реформі системи первинної ланки, на підсиленні екстреної медичної допомоги, на військовій медицині. Ми команда", – описала Супрун. Зокрема, вона має намір залишити в уряді заступником міністра Романа Ілика.

 

В.о. міністра додала, що процес формування команди та розробки стратегій наразі розгортаються повільно через сезон вакацій. "По-перше, скажу чесно, в серпні багатьох людей нема у Києві, у тому числі і в уряді. По-друге, наша команда ще навіть не зайшла в міністерство. Сподіваюся, це станеться до кінця серпня або на початку вересня. Тоді будемо готові представляти стратегію. До того ж, в уряді теж є вимоги щодо того, кого б вони хотіли бачити у складі робочої групи, яка займатиметься цією стратегією. Треба пам’ятати, що концепцій і стратегій було вже дуже багато, але ніхто їх не втілює", – підсумувала пані Супрун.

 

02.08.2016