Ціни на нафту досягли мінімуму з середини квітня.

На торгах Нью-йоркської товарної біржі в понеділок, 1 серпня, ціна на нафту американської марки WTI впала нижче за 40 доларів США за барель.

 

 

Вересневі ф'ючерси нафти WTI коштували 39,88 долара за барель. Настільки низька ціна була зафіксована вперше з 20 квітня – повідомила інформаційна аґенція Bloomberg.

 

Водночас жовтневі ф'ючерси нафти європейського сорту Brent в ході торгів на лондонській біржі ICE Futures побили рекорд за період з 19 квітня, опустившись нижче за 42 долари за барель. Нафта Brent продавалася за 41,88 долара за барель.

 

Основними негативними чинником для нафтового ринку, який спричинив падіння котирувань приблизно на 20 відсотків від червневих показників, стало повернення на ринок «чорного золота» з країн, поставки з яких останніми місяцями супроводжувалися перманентними перебоями.

 

Водночас нафтовики Сполучених Штатів відновили попередній рівень видобутку. Експерти зафіксували в США зростання кількості функціонуючих бурових установок. Запаси нафти в Штатах, відзначає аґенція Bloomberg, перебувають на найвищому сезонному рівні за два десятиліття.

 

Тим часом Саудівська Аравія знизила ціни для споживачів в Азії, активізуючи боротьбу за частку на ринку.

01.08.2016