В ОДА здивовані акцією гірників, адже гроші вони отримали.

 

Керівництво області подивоване рішенням шахтарів, які сьогодні, 29 липня, перекривали трасу Львів-Рава-Руська, і запевняє, що з ними досягнуто порозуміння. Про це повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, передає Гал-інфо.

 

«Шахтарі вийшли на пікет проявити свою позицію, щоб привернути увагу, хоч вони мають спілкування з профільним міністром. Також було спілкування з головою Львівської ОДА. Це вийшла невелика частина шахтарів. Хоч для мене це є дивно, адже є певне порозуміння з профспілками щодо того, яким чином будуть перераховані кошти», - сказав Ростислав Замлинський.

 

Він також зазначив, що вже сьогодні на рахунки людей були перераховані кошти.

 

«Ще учора ввечері певна сума коштів була на рахунках «Львіввугілля», і усі про це знали. У нас попереду опалювальний сезон, у нас є доручення уряду щодо забезпечення певного обсягу вугілля, у нас є розуміння по тому, що будуть перераховані кошти, і нам потрібно збільшувати вуглевидобуток. Такі речі не сприяють цьому. Всі можливості є. Найголовніше, що є можливість збуту вугілля на усі енергогенеруючі компанії, які знаходяться на Західній Україні без обмежень, тому зараз такий час, коли потрібно наробляти і вантажити як можна більше продукції, а не проявляти незрозумілу позицію», - зазначив заступник керівника області.

 

Він додав, що на сьогодні  з урахуванням тих коштів, які були перераховані, заборгованість із заробітної плати шахтарям по травню становить 20% і по червню – 100%.

 

Як повідомляв Z, прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження через умисну невиплату ДП «Львіввугілля» гірникам 105 млн заробітної плати.

29.07.2016