Росія запросила в України агреман на призначення посла.

 

Російська Федерація надіслала запит про отримання агремана на призначення Михайла Бабича (наразі – уповноважений представник президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі) послом Росії в Україні.

 

Про це сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, інформує УНІАН.

 

"Поки що не знаю [чи погодилася Україна на цю кандидатуру], але агреман запрошено. Необхідні дипломатичні процедури, зокрема й одержання агреману, в процесі", – зазначив Пєсков.

 

Тим часом, російські опозиціонери, екс-депутат держдуми Ілля Пономарьов та політичний емігрант Ольга Курносова, провели у Києві прес-конференцію, на якій застерегли президента України Петра Порошенка від узгодження кандидатури Бабича. Вони пов'язують це призначення з можливою підготовкою Кремля до дострокових виборів в Україні.

 

Пономарьов заявив, що Бабич має досвід фальсифікації виборів у Росії, і якщо Україна погодиться на його кандидатуру, то отримає "гарантоване шпигунське гніздо як для координації російських спецслужб, так і для організації виборчих компаній в інтересах РФ". "Його призначення слід інтерпретувати як підготовку до можливих дострокових виборів, на які може робити ставку Росія", – вважає російський опозиціонер.

 

"Я просто закликаю пана президента у жодному випадку не давати згоди на призначення цієї людини послом. Це класична кандидатура для взаємодії з сепаратистами, для силових операцій", – наголосив Пономарьов.

 

29.07.2016